Selecteren zonder vooroordelen

Leren selecteren zonder vooroordelen voor werkgevers

Maak de beste match bij het zoeken naar goed personeel! Niet alleen sollicitanten kunnen last hebben van vooroordelen bij het vinden van een baan. Ook voor werkgevers geldt dat – vaak onbewuste – stereotypering ervoor zorgt dat talenten van mensen niet goed worden ingeschat. Met als gevolg: de beste kandidaten komen niet op de juiste plek!
‘Selecteren zonder vooroordelen’ is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met werven en selecteren van nieuw personeel: HR, P&O-ers, uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars, managers en andere medewerkers die regelmatig met werving- en selectieprocessen te maken hebben.
De deelnemer maakt kennis met eigen stereotype denkbeelden en vooroordelen. Vervolgens past de deelnemer deze kennis toe bij het selecteren van nieuwe medewerkers zodat vooroordelen zo min mogelijk een rol spelen bij het vinden van de beste kandidaat.

Dit gaan we doen
Wij reiken u strategieën aan om uw werving en selectie vrij te maken van stereotypen. Zowel de training als de workshop is interactief en bevat oefeningen, opdrachten en testjes. In de training is meer ruimte voor vaardigheidstrainingen. Naast meer inzicht, kennis en vaardigheden krijgt u advies en tips over concrete stappen die deelnemers én hun organisaties kunnen zetten om de invloed van stereotypen te verminderen.

Voor wie: Werkgevers, leidinggevenden en HR-medewerkers en verder iedereen die betrokken is bij het werving en selectieproces binnen een organisatie.
Duur: 2 dagdelen van ieder 3 uur.
Aantal deelnemers: min 5, max 20

Meer informatie

Trainer
Ralph Sluijs 
We kunnen elke training op maat aanbieden voor uw bedrijf. Meer weten over de mogelijkheden?