Het melden van discriminatie – als slachtoffer of als getuige – is belangrijk. Want door melding te maken kan professionele hulp worden geboden. Daarnaast helpen meldingen om zicht te krijgen op de aanwezigheid van discriminatie in onze stad, op basis waarvan vervolgens gericht actie kan worden ondernomen.

Discriminatie in het Vizier? Meld het hier!

Weet jij wat je moet doen als je gediscrimineerd voelt of als je in jouw omgeving discriminatie ziet? Of twijfel je of iets discriminatie is? Bij het discriminatie meldpunt van Vizier kun je jouw klacht melden. Ook als je geen hulp of advies nodig hebt. Met deze campagne willen we Arnhemmers laten weten waar en hoe ze een melding kunnen doen. Als je weet waar het mogelijk is kun jij zelf beslissen of en wanneer je dat doet.

Meld je klacht

Wat gebeurt er eigenlijk met jouw klacht als je een melding doet? Wij maakten een animatie filmpje om je precies te laten zien hoe wij met jouw klacht omgaat!

Perspakket

Help jij mee het meldpunt onder aandacht te brengen? Download hier het perspakket. In dit pakket zitten: flyers, posters en social media berichten. Die jezelf kunt printen of kunt delen.

Expositie

Onderdeel van deze campagne is een expositie. Aankomende tijd zal de expositie te zien zijn bij meerdere maatschappelijke partners, organisaties en scholen in de stad. Wil jij onze expositie ook een keer plaatsen?

Neem contact met ons op.

# challenge

Doe jij mee met onze hashtag challege? Maak een selfie terwijl je het gebaar maakt en deel deze op jouw eigen socials met #ikhebdiscriminatieinhetvizier. Zo verspreiden we samen de boodschap!

Campagne video

Heb jij ons campagnefilmpje al gezien? Speciaal voor deze campagne maakten we dit mooie filmpje. Opgenomen in de Kleefsewaard in Arnhem? Je kunt het hier terugkijken!

Let’s Sing

Muziek verbindt. Speciaal voor de lancering van deze campagne werd een lied geschreven! Binnenkort kun je hier het liedje ook luisteren!