Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat ruim een kwart van de inwoners van Nederland met discriminatie te maken krijgt. Toch meldt slechts 3% van deze mensen dit bij instanties die discriminatie registreren en kunnen helpen, zoals antidiscriminatiebureaus of de politie. Dat moet veranderen!
Ervaar je discriminatie of ben je getuige hiervan? Meld het wél!
Bij Discriminatie.nl maken we het melden van discriminatie eenvoudig, veilig en toegankelijk. Of het nu gaat om racisme, discriminatie op basis van leeftijd, handicap, geslacht, of welke vorm dan ook – jouw verhaal doet ertoe.
Waarom melden? Veel mensen weten niet wat hun rechten zijn of hebben hulp nodig bij de volgende stappen. Onze consulenten staan klaar om je bij elke stap te ondersteunen. Door discriminatie te melden:
- Word je gehoord.
- Krijg je gratis professioneel advies.
- Kunnen we de omvang van discriminatie in kaart brengen.
- Draag je bij aan meer gelijkheid en inclusie in Nederland.
Meld het wél! Discriminatie komt voor in vele vormen. Van ontoegankelijke gebouwen en afwijzing op de werkvloer, tot geweigerd worden vanwege je uiterlijk. Discriminatie.nl is er om ervoor te zorgen dat discriminatie zichtbaar wordt, en vooral: dat er iets aan gedaan wordt.
Hoe werkt het? Je kunt eenvoudig je melding doen via onze website www.discriminatie.nl of door te bellen naar 0800 0880 (gratis). Onze consulenten bieden een veilige omgeving waarin jij je verhaal kunt delen en je krijgt advies over vervolgstappen.
Samen maken we Nederland eerlijker en inclusiever. Meld het wél!
Verspreid de boodschap!
Wil jij ook bijdragen aan een inclusieve samenleving? Dat kan! De materialen van de campagne “Meld het wél!” zijn vrij te downloaden. Verspreid de posters in je kantoor, school of buurthuis waar veel mensen samenkomen. Door de boodschap zichtbaar te maken in jouw omgeving, help je ons om meer mensen bewust te maken van het belang van het melden van discriminatie. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich veilig en geaccepteerd voelt.
Hieronder kun je eenvoudig posters in verschillende formaten downloaden. Deel deze gerust via je eigen kanalen om de campagne nog verder te verspreiden.
Doe mee!
Hoe werkt melden?
Wat gebeurt er eigenlijk als je melding doet? Vizier is lid van de landelijke vereniging Discriminatie.nl. Via de landelijke pagina Discriminatie.nl kun je melding doen van discriminatie. Jouw melding ontvangen wij. Onze consulenten helpen jou dan verder.
Campagne materiaal
Wil jij de campagne onder de aandacht brengen in jouw Gemeente? Download hieronder eenvoudig het materiaal voor deze campagne. Deze kun je printen. Wil je een eigen logo gebruiken of heb je andere wensen? Dit kan ook op maat. Hierover kun je contact met ons opnemen.
Hoe mijn melding heeft geleid tot gerechtigheid
Het was een moeilijke tijd voor mij, maar de strijd was het waard. Ik ben Sarwar (31) en ik heb eindelijk zwart op wit dat ik ben gediscrimineerd tijdens mijn sollicitatie voor mijn droombaan als bewegingsagoog bij Tactus Verslavingszorg. Toen ik werd afgewezen, kreeg ik te horen dat ik “te weinig ervaring met de doelgroep” had. Maar diep van binnen wist ik dat er meer achter die afwijzing zat.
Ik besloot om niet stil te blijven en met de hulp van Vizier (Discriminatie.nl) heb ik juridische stappen gezet. Samen brachten we mijn zaak voor het College voor de Rechten van de Mens, en na een lange strijd kreeg ik gelijk. Het bleek dat mijn afwijzing gebaseerd was op discriminatie. Die erkenning voelde als gerechtigheid: “Als iedere sollicitant zo’n strijd moet aangaan, dan moet er echt iets veranderen.”
Gelukkig heeft mijn zaak ook invloed gehad op Tactus Verslavingszorg. Ze erkenden hun fouten en hebben sindsdien stappen ondernomen om discriminatie binnen hun organisatie aan te pakken. Dit laat zien dat het melden van discriminatie niet alleen belangrijk is voor jezelf, maar ook kan leiden tot positieve veranderingen in de maatschappij.