Krav Maga Zwolle

 

Voel jij je wel eens weerloos? Aangevallen of bedreigd? Heb je het gevoel dat je op je hoede moet zijn?

Dan kan deze effectieve training je helpen daarin weerbaarder te zijn.

Doe je mee?

Op woensdag 9 maart begint in Zwolle de training Krav Maga, welke wordt georganiseerd door Vizier. Vizier geeft lokaal en regionaal invulling aan het landelijke project ‘Overal jezelf kunnen zijn’. Dit is een trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment voor mensen die te maken krijgen met discriminatie.

Het is een initiatief van Tijgertje LHBTI Krav Maga (IKMF Nederland), Transgender Netwerk Nederland (TNN), Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI), en Joods Maatschappelijk Werk (JMW).

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht geloof, kleur, seksuele gerichtheid of genderidentiteit. Een weerbaarheidstraining als Krav Maga kan hierin veel voor iemand betekenen. Krav Maga is een van origine Israëlische vechtsport waarvan de technieken eenvoudig en effectief zijn aan te leren.

Lesbische, homoseksuele en biseksuele personen voelen zich onveiliger dan heteroseksuele Nederlanders. Transgender personen worden zeven keer zo vaak mishandeld of bedreigd. Veel Joodse personen ervaren angst om hun culturele identiteit te uiten of zich in het openbaar als Jood te identificeren.

Een gevoel van onveiligheid leeft tussen de verschillende minderheidsgroepen. Dit initiatief benadrukt de verbinding van deze groepen. Dat is wat het project krachtig en uniek maakt. Door middel van gedachtesturing en mentale weerbaarheid kan ervoor gezorgd worden dat discriminatie je minder persoonlijk raakt.

Het is een teken van kracht als iemand durft aan te geven hulp nodig te hebben bij de eigen weerbaarheid en bij ervaringen met discriminatie. Ook het melden van discriminatie is een vorm van weerbaarheid en kan gedaan worden bij het meldpunt van Vizier: discriminatieoost.nl.

 

6 avonden:

9 maart 2022 19:00 – 21:00 uur

16 maart 2022 19:00 – 21:00 uur

23 maart 2022 19:00 – 21:00 uur

30 maart 2022 19:00 – 21:00 uur

13 april 2022 19:00 – 21:00 uur

20 april 2022 19:00 – 21:00 uur  (online)

 

 

 

Geen kosten

Locatie: Stichting Focus, Zerboltstraat 63,
8022 RW Zwolle

Aanmelden is verplicht: info@vizieroost.nl

In samenwerking met: overaljezelf.nl