Het L.O.K.-spel

L.O.K. staat voor ‘leer ons kennen’. Door dit bordspel te spelen leren jongeren op een uitdagende manier meer over hun eigen cultuur en die van anderen. Al spelend kom je allerlei vragen en opdrachten tegen. Soms moet je nadenken, soms moet je een mening vormen, een volgende keer moet je iets tekenen of uitbeelden. Samen kom je allerlei culturen tegen. Je komt in aanraking met dingen die nieuw voor je zijn en je ontdekt waarom dingen zijn zoals ze zijn.

Doelgroep en doelstelling
Nederland is een land met verschillende groepen en culturen. Deze variatie kan als een verrijking voor ons leven worden gezien, maar vaker horen we negatieve geluiden. Deze houding hangt in grote mate samen met de vaak bestaande ‘angst’ voor het onbekende, want onbekend maakt vaak onbemind.
Om jongeren met anderen en andere culturen bekend te maken, is het L.O.K.-spel ontwikkeld:
Leer Ons Kennen. Door dit spel te spelen leren jongeren op een uitdagende manier meer over hun eigen cultuur en die van anderen.
Het spel is geschikt om te spelen met jongeren in de leeftijd van ongeveer 10 tot en met 16 jaar.

Werkwijze
De werkwijze zal voor de leerlingen bekend zijn; het is qua speelwijze overeenkomstig met bijvoorbeeld Party & co. Aan één spel kunnen minimaal 2 en maximaal 4 teams deel nemen. Ieder team kan uit maximaal 4 spelers bestaan. Er zijn twee spellen beschikbaar.

Kosten
De kosten voor de huur van een L.O.K.-spel voor 4 weken bedragen € 10,-.

Benodigdheden
– Spelbord (wordt aangeleverd)
– Handleiding (klik hier: Handleiding L.O.K.-spel)
– Presentatie (klik hier: L.O.K.-spel)
– Opdrachtkaarten (wordt aangeleverd)
– Antwoordenboekje (wordt aangeleverd)
– Pylonnen, zandloper en dobbelsteen (wordt aangeleverd)
– Computer, beamer en projectiescherm cq. digitaal schoolbord met geluid.
– Pen en papier.

Meer informatie of aanvragen
info@vizieroost.nl of 085 0734600.