Advice & Information

Would you like to know more about discrimination and/or diversity? As a person, as a company or as an organization? Please contact us. We are looking forward to help you.

Advies & informatie

Wilt u meer weten over discriminatie en/of diversiteit? Als persoon, als bedrijf of als organisatie? Neem dan contact op met Vizier. Wij helpen u graag met dat wat u wilt weten.

Vizier adviseert ook gemeenten. Bijvoorbeeld middels het uitvoeren van Mystery Guest Calls.
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het informeren van hun bewoners over de antidiscriminatievoorziening (ADV). Daarom is het van belang dat het eerste aanspreekpunt van de gemeente alert is op het (h)erkennen van discriminatie.
Vandaar dat Vizier twee keer per jaar een Mystery Guest Call uitvoert. Naar aanleiding hiervan adviseert Vizier gemeenten hoe zij hun medewerkers kunnen trainen om discriminatiemeldingen en -vragen te herkennen. Zij dienen mensen immers te informeren over, en door te verwijzen naar de ADV. Vizier moet bekend zijn bij de telefonist(es). Tevens moet de gemeentelijke website voor potentiƫle melders van ongelijke behandeling en discriminatie informatie over de ADV bieden.